Κάβα Μπουτάρη Ερυθρός Ξηρός
Out of stock
Κατηγορία : Νάουσα ΠΓΕ
Ποικιλιακή σύνθεση : Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon, Merlot & Syrah
Εμφάνιση: Βαθύ κόκκινο χρώμα με μόβ ανταύγειες
Άρωμα: Πλούσιο μπουκέτο παλαίωσης, όπου διακρίνουμε αρώματα αποξηραμένων φρούτων, δαμάσκηνου και σύκου, και μαρμελάδας φρούτων του δάσους. Συνυπάρχουν τα γλυκά μπαχαρικά με κυρίαρχη τη βανίλια
Γεύση: Πλούσια γεύση, εξαιρετική ισορροπία, πολυπλοκότητα και μεγάλης διάρκειας επίγευση, έντονη οξύτητα που συνδυάζεται με πλούσια πιάτα
Αρμονία γεύσης : Κόκκινα αλλά και λευκά κρέατα μαγειρευτά, όπως χοιρινό με δαμάσκηνα και κόκορα κρασάτο. Κίτρινα και λευκά λιπαρά τυριά, όπως παρμεζάνα και μανούρι. Πρόκληση αποτελεί η gorgonzola
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 16-18°C
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση: Οι ποικιλίες οινοποιούνται ξεχωριστά. Γίνεται μικρής διάρκειας κρυοεκχύλισηώστε να δημιουργηθεί ένα πιο έντονο αρωματικό δυναμικό. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασία 18 - 28 C και ο χυμός παραμένει σε επαφή με τα στέμφυλα 6 - 7 ημέρες μέχρις ότου να παραλάβουμε το επιθυμητό χρώμα και την επιθυμητή συγκέντρωση των τανινών. Μετά από την ολοκληρωτική ζύμωση των σακχάρων ακολουθεί η μηλογαλακτικήζύμωση που είναι επιθυμητή για την μείωση της οξύτητας και την βελτίωση της γεύσης των νέων κρασιών.
Τα κρασιά ωριμάζουν για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια γαλλικής προέλευσης ενώ το merlot και το syrah ωριμάζουν σε αμερικάνικης προέλευσης βαρέλια για 12 μήνες. Τα κρασιά χαρμανιάζονται μετά την έξοδο των βαρελιών όπου ωριμάζουν 24 μήνες ακόμα πριν απελευθερωθούν για κατανάλωση